Saturday, March 27, 2010

MOVIE REVIEW

salam....


hmmm....balik-balik lomo je....tak best jugak
kan??

ok, rasanya kali ni nak bagi lain sikit entry ni...


city of god....
hmm..rasanya tak ramai tahu pasal cerita ni...
its all about one guy who came from the bad neighbourhood(drugs,robbery etc) who has a dream to be pro photographer...damn!!...bad neighbourhood+based on true story+gangsterisme+drugs+analogue cameras...memang best......
ntah la.....nak cerita banyak pun tak tahu....sebab aku tak gheti menulis..


wanna know more???


salam...lomo on!

Thursday, March 25, 2010

OLD STOCK


salam...

saja explore folder dalam laptop tadi..
jumpa few lomo pics yang lama....ingat da hilang da...hahah

enjoy!!


____________________________________________________________________
supersampler


____________________________________________________________________

fisheye








Tuesday, March 23, 2010

FIRST METAPHOR ENTRY...heee

salam..

kembali dari mencari sesuap nasi,
terduduk keletihan,
mengeluh,
sambil mengelap kain tuala ke muka,
menyental daki-daki di leher,
memikirkan masa depan sambil
teringat pesan mak aku,

'kalau nak jadi orang senang kena la susah dulu..'

mak, kamu betul,
masa inilah kita patut susah,
simpan duit untuk masa hadapan,

baik la mak,saya akan ikut cakap mak........
'simpan duit untuk masa hadapan'..

sebab.......

saya berkenan dengan benda ini..

jangan mara ea....


lomo on mak!!!

ps:ok...aku tak reti menulis..

Monday, March 22, 2010

MEDIC!!!

AKUM DAN SARI BERITA PENTING........

4 words....

SUPERSAMPLER AKU DA ROSAK!!!.....
(tak boleh pergi ke next frame,string rosak..)

sangat sedih....
nasib baik masih ada warranty....
baru pergi pos office and my lomo is heading to hong kong......




cepat balik ye sayang.....kat hong kong tu banyak gengster.....

lomo onnn n akum...

and lastly...happy birthday to my brother......smoga kau panjang umo dan murah rezeki.....
(hadiah nanti kita bincang ea..)

Friday, March 19, 2010

Wednesday, March 17, 2010

tick tock tick tock tick tock........


akum...

hmmm...mane nie???.....im waiting for this thing from les deux..



ape??suka membazir....heeee...mana ada membazir...
selagi takda awek, mane boleh cakap benda ni membazir....plus, aku suka dengan benda-benda nie.....nak buat macam mana???

oh ya...

AKU MENYAMPAH GUNA 120MM FILM......

ok.....im cool....

akum....heee

LLLLLLLLOOOOOOOOOMOO ON!

Tuesday, March 16, 2010

AAAAA!!!!

Akum....

pergh... lame gila x update....
sorry la....busy ngan keje skang nie sementara tunggu offer study...
hmmm...well..everything is okay.....since cuti nie....i spent lot of my time On work and some shoot of camera

...i mean 'experimental shoOt'....

to those lomo lover.....korang semua tahu yang lomo ada buat adaptor untuk NIKON & CANONDSLR camera....dimana all kinds of DIANA lens boleh fit dekat body NIKON & CANON....
masa tengah baca artikel pasal adaptor tu...ade satu ja benda dalam kepala otak aku....

JEALOUS....

why????

1. aku ada DSLR(olympus e-510)....masalahnya,LOMOGRAPHY tak ada pulak buat adaptor lain selain NIKON & CANON. WHY!!!SIOT!!!

2.....ntah...aku pUn tak tau...aaa!!malas nak fikir..(MARAH NI!!!MARAH).

HAHAH...tetapi berbekalkan semangat ingin tahu...aku sumbat lens diana aku dengan body DSLR aku...
dengan ape????masking tape la.....

tada!!!!

nampak macam cincai..tapi trust me.....agak kukuh untuk few shots...


SAMPLE:

ok la kan???sorry 1 sample je dapat.....sebab lens tak kukuh....hehe...malas kot!!!biasa la....experiment kan...hehehe....more samples coming soon...

TU JE LA KOT...
akum and lomo on!!!

Monday, March 1, 2010

my first stop motion vids.

video

olympus -510(3 fps!)
music by hujan-mencari konklusi


ps:sorry for the short length vids...sayang kot ngan camera nie!!klu lame sangat,nanti camera panas